| Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Victor von Doom
Liczba postów : 324 Data dołączenia : 13/09/2013
| Temat: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Nie Mar 12, 2017 10:46 pm | |
| Na dobry początek Kapiczek Żółwiczek co zgubiła palę trzewiczek (kiedyś zrobię z tego pełnoprawną rymowankę i tu wstawię). |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Nie Mar 12, 2017 11:25 pm | |
| Parszywy ideał
Nigdy nie paliłem tytoniu Często krzyczano na mnie "ty gamoniu!" Ni mililitra alkoholu nie wypiłem Ani do miłego mi ciała nie przytuliłem
Mym oddechem agonalnym W stanie nie zadbanym Przez Boga zapomniany Przez Społeczeństwo potępiany
Chylę głowę nisko panience Oddając hołd mej męce Zbieram smutku encyklopedie wiernie Będąc przez szczęśliwości osaczony brednie
Wierzę w dumne ideały Nie wplątując się w towarzyskie kabały Omijając kościoły i inne wspólnoty Cierpię samotność i inne wredoty |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Nie Mar 19, 2017 12:55 pm | |
| |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Nie Kwi 23, 2017 5:45 pm | |
| |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Pią Maj 26, 2017 6:27 pm | |
| Tren Dooma na podstawie Trenu Fortynbrasa Zbigniewa Herberta
Teraz kiedy zostaliśmy sami możemy porozmawiać Cable jak mężczyzna z mężczyzną chociaż leżysz na schodach i widzisz tyle co martwa Hydra to znaczy czerwona czaszka o złamanych mackach Nigdy nie mogłem myśleć o twoich czynach bez uśmiechu i teraz kiedy leżysz na kamieniu jak strącone gniazdo jesteś tak samo bezbronny jak przedtem To jest właśnie koniec Ręce leżą osobno Psymitar leży osobno Osobno głowa I nogi mutanta w latveriańskich pantoflach
Pogrzebu mieć nie będziesz, ale i tak na niego nie zasłużyłeś jest to jedyne poniżenie na jakim trochę się znam Nie będzie gromnic i śpiewu będą lonty i huk kir wleczony po bruku hełmy podkute buty konie artyleryjskie werbel werbel wiem nic pięknego to będą moje manewry podczas demonstracji władzy trzeba wziąć świat za gardło i wstrząsnąć nim trochę
Tak czy owak musiałeś zginąć Cable nie byłeś do życia wierzyłeś w ataki terrorystyczne a nie pokojowe współistnienie żyłeś ciągłymi skurczami jak we śnie łowiłeś sentinele łapczywie gryzłeś powietrze i natychmiast wymiotowałeś nie umiałeś żadnej mutanciej rzeczy nawet rozmawiać nie umiałeś
Teraz masz spokój Cable zrobiłeś co do ciebie należało i masz spokój Reszta nie jest milczeniem ale należy do mnie wybrałeś część łatwiejszą efektywną śmierć lecz czymże jest śmierć bohaterska wobec wiecznego czuwania z zimnym jabłkiem w dłoni na wysokim krześle z widokiem na mrowisko i tarczę zegara Żegnaj terrorysto czeka na mnie projekt kanalizacji i dekret w sprawie Węgier i ONZ muszę także obmyślić lepszy system więzień gdyż jak zauważyłeś słusznie Latveria jest więzieniem Odchodzę do moich spraw Dziś w nocy urodzi się Gwiazda Cable Nigdy się nie spotkamy To co po mnie zostanie nie będzie przedmiotem tragedii
Ani nam witać się ani żegnać żyjemy na innych czasach A ta woda te słowa cóż mogą cóż mogą terrorysto |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Sob Lip 14, 2018 8:34 pm | |
| Dokąd idziesz człowieku? Kraj swój opuszczasz? I mimo swego młodego wieku I za ocean się zapuszczasz?
Żyjesz krótko i smutno Czy jesteś pewien przeprowadzki? Czy jesteś pewien, że nie będzie ci tęskno? W życiu i tak czekają cię liczne zasadzki
Złorzeczy ci wielu niecnych osobników Lecz i kilku prawych pomóc pragnie Czujesz się ofiarą swych przeciwników Lecz czy warto się im poddać? Nie |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Sob Lip 14, 2018 10:09 pm | |
| Dzień jeden, tragedie dwie Miłości brak, nienawiści smród Siedzę smutkiem o tej co się zowie Mą matką co traktuje mnie niczym wrzód
Mam problemy z własnym istnieniem A oni wołają o współegzystencje Czekam w swej jaskini z wytęsknieniem Wykuwając na pamięć rozliczne sentencje'
Nie kocha mnie krew ma Nie znosi mnie moja własna mama Uciekam w wirtualny świat Lecz i tam widzę rozczarowań w szmat
Mego serca Dama Co swym głosem mnie zniewala Ozwała się do mnie i serce złamała Doprowadzając do stanu paskudniejszego niż astma
Na życzenie swego chłopaka Pchnęła mnie ostrzem ostrego haka Pogrążam się w samotność Jak odizolowana skamieniała kość
|
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Pią Lip 20, 2018 10:44 pm | |
| .Cierpię, więc jestem Powiadam w koło Cierpię, więc jestem Rechotam wesoło
Wszystko płynie ponuro Wszystko ginie bezpowrotnie I każdy człek to chuchro Lecz wszystko trwa pozornie
Kocham, więc cierpię Wyznaję wam Kocham, więc cierpię Męcząc swe serce dla niewdzięcznych dam
Nic nie daje mi spełnienia Nic nie daje duszy ukojenia I przyznaje wstydliwie niestety że me życie jest do rzeczy |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Pią Lip 20, 2018 10:44 pm | |
| Przeczytałem ksiąg wiele Przebywałem też w kościele Ubóstwiałem "Władcę Pierścini" Ale jednak męczą mnie ludzie przeciętni
Chciałem światu dać cud By się cieszył nawet ciemny lud Chciałem ukraść nektar z nieba Dla tych nie posiadających nawet chleba
Plany snułem wielkie, odważne Wznieść wieżę Babel nową przydatną, ciepłą, marmurową Ale jednak tylko marznę
Tak spisują swoje słowa Oczekując świtu i swego wroga Zapomniałem czym jest mowa I czeka na mnie wieczna niezgoda |
|
| |
Victor von Doom
| Wleciała do pokoju biedronka Mała śliczna czerwonka Usiadła głośno na parapecie I tylko w koło głypoty swe plecie
Patrzę na nia wzburzony Oraz brakiem snu zniesmaczony Bo gozina wybiła trzecia A mi daleko do ponownego zaśnięcia
Czekam, aż wyleci w końcu A ta siedzi jak na kolcu Głód, depresja, oczy senne I to jeszcze zwierze mizerne!
Chwytam, więc prióro swoje I ździelam ją za dwoje I ucieka panna czarno-czerwona I jestem znów: osoba samotna |
|
| |
Victor von Doom
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma Nie Sie 05, 2018 12:12 am | |
| Wiersz dla Louise
Louise, czarna charakterko droga Twa obecność to nie jakaś zniewaga A wręcz cieszy mnie niesamowicie Że spędzasz na chatboxie tak obficie
Historii twej nie znam doskonale Ale znając tajemnice nie małe Poznać cię i zaprosić bym chciał Do wspólnego tańca naszych ciał
Tango, walec, flamenco Nikt nie mówi, że będzie lekko
|
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma | |
| |
|
| |
| Latveriańska wystawa cudowności i innych twórczości Victora Von Dooma | |
|