Marvel Universe: The Avengers PBF

IndeksIndeks  Latest imagesLatest images  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  

Sevexar

Go down 
AutorWiadomość
Go??
Gość

Sevexar Empty
PisanieTemat: Sevexar   Sevexar Icon_minitime1Sob Lis 17, 2012 3:32 pm

Imię i nazwisko: Rex Atan
Pseudonim: Sevexar
Rasa: Tyrranin
Miejsce pochodzenia: Układ Słoneczny Fg-472, Planeta Tyrrania(wieczna dżungla)
Frakcja: Inni Bohaterowie
Wygląd:
Sevexar Slissith_by_RichardPace
Wysoki na prawie dwa metry jaszczuropodobny humanoid, potężnie zbudowany. Kolor łusek zielony, głowa kształtem przypomina głowę Tyranozaura. Posiada ogon o długości 3 metrów.
Charakter: Rex Atan jest dobry, a raczej stara się być. Ma problemy z hamowaniem własnego apetytu bo ludzie, są tacy smaczni. Jednak ogólnie walczy z tymi złymi, jednak sposób który to robi... jest nie dokońca smaczny. Często złoczyńcy, zaatakowani przez Tyrranina wyglądają jakby dopadła ich wataha wilków, a nie pojedynczy kosmita. Nie jest za rozmowny, stara się nie nawiązywać za długich kontaktów z istotami innej rasy.
Umiejętności:
Wspinaczka i dalekie skoki:
Dzięki życiu za młodu na drzewach Rex doskonale skacze i wspina się.
Moce:
Gadzie Zmysły
Rex czuje zapach, smak i ciepło istot stałocieplnych
Gadzie Kształty
Sevexar potrafi się przemienić w dowolnego gada, który został stworzony. Przemieniony w gada nie może chociaż by potrafił, zmienić koloru skóry, który zawsze pozostaje ciemno zielony.
Gadzie Nawoływanie
Tyrranin jest w stanie przywołać i kontrolować dowolnego gada w promieniu 10 metrów.
Niewidzialność
Tyrranin w formie humanoida potrafi na niedługi czas stać się niewidzialny.
Wylinka
Raz na jakiś czas Sevexar, może zrzucić skórę w celu zregenerowania się.
Broń: Głównie pazury i zęby, jak chce działać po cichu to kusza mikrobalistyczna
Ekwipunek: brak
Historia:
Rex Atan jest Tyrraninem, czyli Gadzim Humanoidem, który rozwinął się prawdopodobnie z naszych odpowiedników dinozaurów. Tyrranie to rasa agresywna, ale też i wysoce zaawansowana technologicznie, gdyż opracowała technologie laserową i statki kosmiczne potrafiące przemieszczające się na znaczną odległość. Rex przez spory czas zachowywał się jak przeciętny tyrranin, używał swoich umiejętności zmiany kształtów do polowań. Kochał polować, najeżdżać na dzikie planety i w postaci różnych gadów polować. To miało dla niego sens i to wielki. Jednak pewnego dnia polowania posunęły się za daleko, nawet dla niego. Tyrranie zaatakował planetę istot inteligentnych, to była masakra rzeźnia. Milliony niewinnych istot myślących ginęło, widział jak samice z młodymi uciekały, jak bestialsko i barbarzyńsko palono te istoty. Tyrranin uciekł od swoich pobratymców, uciekał do różnych części galaktyk i tam żyć, tak jak inne rasy. Jednak krew Tyrranina dawała mu sie we znaki. Musiał jeść mięso, tego wymagała od niego natura, a z własną naturą ciężko, jest wygrać. Trafił pewnego dnia na ziemie, zauważył, że istoty dzieli się tam na złe i dobre. Dobre żyły spokojnie; pracowały itd. Natomiast te złe, starały się zniszczyć ten spokój. Tyrranin postanowił stać się tym dobrym, jednak by zaspokoić swoją naturę postanowił zjadać tych złych....

Ostatnio zmieniony przez Sevexar dnia Sob Lis 17, 2012 4:51 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Go down
Loki
Administrator
Loki

Liczba postów : 4172
Data dołączenia : 23/05/2012

Sevexar Empty
PisanieTemat: Re: Sevexar   Sevexar Icon_minitime1Sob Lis 17, 2012 4:01 pm

Zapoznaj się z regulaminem i podpisz go, a potem dodaj jeszcze avatar.

Jeśli chodzi o kartę, to przede wszystkim chciałbym, abyś oprócz obrazków mimo wszystko dodał jeszcze opis słowny wyglądu i do tego przedłużył charakter, bo mało tego. Niech będzie przynajmniej tak obszerny jak historia albo nawet bardziej.
Mam rozumieć, że posiadasz nieznanego kanonicznie Symbionta, tak? Nie jestem pewien czy jest to możliwe, rozmówię się ze współadminem, ale osobiście raczej mi się to nie podoba. Już mamy trzy kanoniczne, a do tego kilka NPC... I na pewno nie pozwoliłbym na kontrolę nad Symbiontem, jeśli już. Po co Ci to wchłanianie materii? Przecież Symbionty potrafią same wytwarzać ze swej tkanki broń i tak dalej...
Broń i ekwipunek - mam rozumieć, że nie posiadasz, tak? Więc napisz to, żeby było jasne.
A co do historii - Symbionty na forum traktujemy jako naturalną rasę. Nie powstały przez czyjeś działania.

Wciąż czekam na regulamin i avatar, to raz.

Pomijam błędy stylistyczne czy interpunkcyjne, ale co do nowej treści... Nie podobają mi się moce. Nie wszystkie, ale dwie, żeby nie było. Przede wszystkim niewidzialność pasuje do takiej postaci jak pięść do nosa, więc radzę ją usunąć. Przemiana w dowolnego gada też odpada. Nie chcę, żeby mi nagle zaczęły biegać dinozaury po forum czy jakieś wymyślone przez Ciebie bestie z innej planety. Zamiast tego sugeruję zaznaczyć, że jesteś silniejszy od ludzi - pewnie kilka ton udźwigu mógłbyś mieć, ale nie przesadzaj z tym.
Powrót do góry Go down
https://theavengers.forumpolish.com

Sevexar
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Marvel Universe: The Avengers PBF :: Offtopic :: Archiwum :: Karty postaci-
Skocz do: