| Opis i zapisy | |
|
+7Dracula Super-Skrull Deadpool Toxin Nomad Flash Thompson Loki 11 posters |
|
Autor | Wiadomość |
---|
Loki Administrator
Liczba postów : 4172 Data dołączenia : 23/05/2012
| Temat: Opis i zapisy Sro Wrz 05, 2012 2:47 pm | |
| Tytuł:Silent Hillowy Event Halloweenowy. Data rozpoczęcia:Halloween! Ilość uczestników:Od czterech do sześciu osób. Frakcje:Dowolnie. Opis:Grupa osób - to Wy, drodzy gracze - odzyskuje przytomność w różnych punktach bardzo podejrzanie się prezentującego budynku, którego nigdy dotąd nie miała okazji oglądać... A w dodatku nie posiada żadnych wspomnień na temat tego, jak tam trafiła. Ostatnie godziny - a może nawet dni? - stanowią istną tajemnicę. Zagubieni nie mają ze sobą praktycznie niczego - ot, ubranie i to właściwie tyle; żadnych broni czy innego rodzaju ekwipunku. Szybko staje się też dla nich jasne, że nie działają ich wyjątkowe zdolności - i to nie są jedyne problemy... Pomieszczenia tworzące budowlę wyglądają na stare i od dawna nieużywane, a panująca w nich atmosfera dosłownie przyprawia o dreszcze - jak gdyby na każdym kroku czaiło się niebezpieczeństwo. Nie wszędzie można się dostać; niektóre miejsca pozostają niedostępne... Inne natomiast wręcz same kuszą, aby je dokładnie zbadać. Dodatkowo nigdzie nie widać wyjścia na zewnątrz. Niewielkich okien strzegą grube i zadziwiająco wytrzymałe kraty. Budynek sprawia wrażenie przemyślanej pułapki, otoczonej niemalże nienaturalnie gęstą mgłą. Takiej pułapki, w której możecie nie być sami... Uwagi:Wykorzystam to pole do podkreślenia, że - owszem - na początku wydarzeń na czas trwania eventa stracicie swoje moce i wszelki sprzęt; pozostawione zostaną Wam tylko umiejętności wyuczone lub wyćwiczone. Będziecie pamiętać wszystkie swoje zdolności. Zatrzymacie wiedzę na temat - na przykład - tego, jak przeprowadzić dany atak, ale Wasze ciała niekoniecznie będą w stanie go wykonać. Przed rozpoczęciem gry każdy uczestnik dostanie ode mnie wiadomość z informacjami na temat konkretnej sytuacji jego postaci. Podczas rozwoju akcji będziecie mogli się zaopatrzyć w to, co może być Wam potrzebne - ale wybierajcie mądrze, bo udźwig macie ograniczony. Ostatnia uwaga: Motywy będą mocniejsze, więc młodsi biorą udział i czytają na własną odpowiedzialność. Uczestnicy:Deadpool Dracula (brak aktywności) Mikael Natasha Romanova (brak aktywności) Sigyn (brak aktywności) Scarlet Witch Elena Swift
Ostatnio zmieniony przez Loki dnia Sro Paź 22, 2014 2:01 pm, w całości zmieniany 18 razy |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Opis i zapisy Sro Wrz 05, 2012 2:48 pm | |
| Jawohl! Zgłaszam się do wzięcia udziału w sesji! |
|
| |
Flash Thompson
Liczba postów : 134 Data dołączenia : 20/07/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Sro Wrz 05, 2012 3:06 pm | |
| |
|
| |
Gość Gość
| Temat: Re: Opis i zapisy Sro Wrz 05, 2012 4:18 pm | |
| |
|
| |
Nomad
Liczba postów : 36 Data dołączenia : 09/08/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Sro Wrz 05, 2012 6:14 pm | |
| Pułkownik Thomas "Nomad" Smith się pisze :D |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Czw Wrz 06, 2012 5:37 pm | |
| |
|
| |
Toxin
Liczba postów : 71 Data dołączenia : 26/07/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Czw Wrz 06, 2012 6:40 pm | |
| Cholera już tyle osób?! Dopiero zobaczyłem, że coś takiego istnieje - czy ja też mogę się zapisać?
P.S. Czy skoro nie mamy mocy, to jak działa symbiont? Bo skoro nie możemy go aktywować to Flash nie ma nóg xD |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Czw Wrz 06, 2012 6:47 pm | |
| Nie martw się, będzie miał nogi~ A Symbionty nie działają. Jeszcze myślę nad tym, czy będziecie je słyszeć czy nie, ale prawdopodobnie nie.
No, to w ten sposób mamy sześciu graczy, a więc komplet~ |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Nie Wrz 23, 2012 11:05 am | |
| Uwaga! Deadpool prosił o przesunięcie rozpoczęcia na najbliższy piątek - czy wszyscy chętni podtrzymują swój udział i nie mają nic przeciwko dacie startu?
Od razu zamieszczę informację na temat startowych lokacji. Będą to sale numer osiemnaście i dwadzieścia siedem oraz kostnica. Do każdego miejsca trafią dwie osoby - na zasadzie kto pierwszy, ten lepszy. Już teraz będę wdzięczny za zgłoszenie w tym temacie kto gdzie chciałby się znaleźć. Jeszcze przed rozpoczęciem eventu każdy dostanie krótką notatkę na temat stanu swojej postaci. |
|
| |
Go?? Gość
| Temat: Re: Opis i zapisy Nie Wrz 23, 2012 6:53 pm | |
| To Aliś zgłasza się do Kostnicy :D |
|
| |
Flash Thompson
Liczba postów : 134 Data dołączenia : 20/07/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Nie Wrz 23, 2012 8:00 pm | |
| Termin odpowiada. I zaklepuję sobie salę 27. Oby ta siódemka okazała się szczęśliwa... |
|
| |
Toxin
Liczba postów : 71 Data dołączenia : 26/07/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Nie Wrz 23, 2012 9:32 pm | |
| Ja pójdę za Alice do Kostnicy. |
|
| |
Nomad
Liczba postów : 36 Data dołączenia : 09/08/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Wto Wrz 25, 2012 5:47 pm | |
| ja chętnie wejdę do sali numer 63 |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Wto Wrz 25, 2012 5:52 pm | |
| Nomad, miały być osiemnaście, dwadzieścia siedem lub kostnica, która jest już zajęta... Ale jeśli druga osoba zdecyduje się, że woli sześćdziesiąt trzy od osiemnaście, to i na to pozwolę. |
|
| |
Deadpool
Liczba postów : 204 Data dołączenia : 08/08/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Czw Wrz 27, 2012 4:41 pm | |
| To ja poproszę salę numer dwadzieścia siedem. Może w końcu uda mi się wyprowadzić Venoma z równowagi na tyle, że odstrzeli mi łeb. Chociaż, biorąc pod uwagę brak mocy, byłoby to dosyć ryzykowne. |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Czw Wrz 27, 2012 4:47 pm | |
| Czyli wiemy już, że Kleiser wyląduje z Nomadem - tylko pytanie: gdzie~ |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Sob Paź 06, 2012 2:25 pm | |
| Startowe lokacje: Sala nr 63 -> Nomad, Herr Kleiser. Sala nr 27 -> Venom, Deadpool. Kostnica -> Alice, Toxin.
Mam nadzieję, że Venom niedługo odzyska internet, ale wstępnie proponuję zacząć w najbliższy piątek. Jeśli go nie będzie - event ruszy tak czy siak, a on dołączy z opóźnieniem. |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Sob Lut 09, 2013 2:18 pm | |
| Uwaga! Wykruszyły się niektóre osoby biorące udział w evencie, lecz na szczęście w przypadku tego konkretnego dobranie kolejnych postaci to żaden problem - umożliwia to forma ich pojawiania się w świecie. W związku z tym ogłaszam nowy nabór, bo w końcu szkoda byłoby porzucić grę.
Uczestnicy: 1. Herr Kleiser. 2. Deadpool. 3. Human Torch. 4. Dazzler. 5. 6.
Przynajmniej dwie osoby.
Ostatnio zmieniony przez Loki dnia Czw Lut 28, 2013 5:26 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
| |
Super-Skrull
Liczba postów : 7 Data dołączenia : 15/02/2013
| Temat: Re: Opis i zapisy Czw Lut 21, 2013 6:41 pm | |
| Chętnie bym się zapisał do tego eventu. Ale jako She-Hulk, bo zbytnio mi się nie widzi, aby pozostali uczestnicy chcieli współpracować z kosmitą |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Czw Lut 21, 2013 8:59 pm | |
| Okej, zapiszę ją~ Choć powiedz to o kosmicie Kleiserowi... |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Sro Lut 27, 2013 6:37 pm | |
| Podbijam~
Serio nikogo nie ciągnie do horroru?~ |
|
| |
Deadpool
Liczba postów : 204 Data dołączenia : 08/08/2012
| Temat: Re: Opis i zapisy Sro Lut 27, 2013 8:23 pm | |
| A tam, do horrorów. Ważniejsze pytanie: Serio nikogo nie ciągnie do pisania ze mną?(Może nie lubią Taco...)(Albo boją się jego nagiej klaty...) |
|
| |
Loki Administrator
| Temat: Re: Opis i zapisy Nie Wrz 21, 2014 11:57 am | |
| UWAGA, UWAGA! W Halloween 2014 event rozpocznie się ponownie, lecz nie do końca od nowa. Z graczy, którzy wcześniej brali w nim udział, w akcji pozostają Deadpool i być może Kleiser, jeśli wyrazi taką chęć. To znaczy, że około cztery osoby mogą jeszcze dołączyć do gry. Dodam jeszcze, że nie trzeba orientować się w dotychczasowych wydarzeniach z sesji - nawet lepiej, jeżeli nie będziecie posiadali o nich wiedzy. |
|
| |
Dracula
Liczba postów : 56 Data dołączenia : 21/09/2014
| Temat: Re: Opis i zapisy Nie Wrz 21, 2014 12:01 pm | |
| |
|
| |
Mikael
Liczba postów : 105 Data dołączenia : 12/03/2014
| Temat: Re: Opis i zapisy Nie Wrz 21, 2014 12:02 pm | |
| |