|
Autor | Wiadomość |
---|
Boston Bee
Liczba postów : 35 Data dołączenia : 01/04/2017
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Wto Lut 19, 2019 2:26 pm | |
| BB spojrzał na Venoma w samą porę, by zobaczyć reakcję jego symbiontu. No pięknie. I co teraz? Co za antyklimatyczne miejsce na śmierć. - Bomba. Piętro wyżej była jedna, ale kolega w białym glucie rozbroił - skinął głową na Venoma. Złożył kij i schował, zastanawiając się co tu dalej czynić. Opcji nie było wiele i tylko jedna gwarantowała ich przeżycie tej nocy i to wielkim kosztem. I Salih podjął decyzję, że koszt jest zbyt wielki. - Jeśli go tu tak zostawimy, niewinni ludzie mogą zginąć - rzekł, klęcząc przy bombie, aby przyjrzeć się jej z bliska. - Dałbyś radę mnie poinstruować czy ten kisiel myśli też za ciebie? Posłał Venomowi pytające spojrzenie, którego co prawda nie było widać pod maską, ale nie to było teraz ważne. |
| | | Eddie Brock
Liczba postów : 52 Data dołączenia : 22/01/2013
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Czw Lut 21, 2019 2:17 pm | |
| Eddie przygryzł wargę. A raczej przegryzł na wylot. Sam może i dałby radę rozbroić bombę, robił to często, i już prawie odruchowo. Ale za cholerę nie wiedział jak co się nazywa, ani jak poinstruować Bostona. Poza tym mężczyznę nie wyglądał na kogoś kto zrobiłby coś tak skomplikowanego. Wystarczy pomyłka o milimetry, a nikt w budynku by nie przeżył. -Ta, kisiel myśli za mnie.- Odparł. Nie mieli czasu na wyjasnienia, nawet nie wiedzą ile zostało im czasu. Spojrzał na dziewczynę. -Te, Flame Girl, mogłabyś przypalić tego symbiontu przytrzymującego bombę? Nie chcę aby nosiciel też zginął. |
| | | Annie
Liczba postów : 87 Data dołączenia : 13/10/2015
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Sob Lut 23, 2019 11:10 am | |
| -Bomby? Ugh, ja się chyba na wiele nie zdam jeżeli o to chodzi. Nie znam się na tym - rzekła i wykrzywiła lekko usta w niesmak. Cóż wyglądało na to, że sytuacja nie wygląda najlepiej, a w dodatku rozbrojenie bomby to nie byle co. Największy minus tego wszystkiego był fakt, że ona po prostu nie miała o tym zielonego pojęcia. Dlatego też z góry zakładała, że do tego zadania się nie przyda. -Flame Girl? Ciekawe. Spoko, tylko pokaż co konkretnie mam przypalić - rzekła z uśmiechem. Wyjęła z kieszeni zapalniczkę i odpaliła ją, następnie wyciągnęła drugą rękę kumulując w niej ogień i zwiększając ją, ale tylko nieznacznie. Nie wiedziała czy to co musi podpalić jest łatwo palne czy też nie i w gruncie rzeczy nie wiedziała ile czasu jej to zajmie. Więc brała pod lupę każdą możliwą opcję. Kiedy pajączek wskazał jej miejsce na galaretowate coś co nazwał symbiotem to rzuciła w to miejsce swoją kulę ognia spalając to z powierzchni ziemi. No chyba, że było tego dużo więcej do spalenia o czym mogła nie wiedzieć. Kula nie była duża, więc na pewno trafiła tam gdzie chciała, a jeżeli symbiot chciał uciec w inne miejsce niż wskazał pajączek to do po prostu dobiła druga porcją ognia, mniam! |
| | | Boston Bee
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Wto Lut 26, 2019 8:56 pm | |
| Odsunął się od bomby o kilka kroków. - Cz'aj no, wstrzymaj konie, czy wysoka temperatura nie odpali czasem samej bomby? To była realna możliwość. Niestety, trochę się spóźnił z tym ostrzeżeniem, bo nim skończył mówić, glut na leżącym mężczyźnie już płonął. Cóż, przynajmniej okazało się, że martwił się niepotrzebnie i jednak nie wysadzili podziemnego korytarza w powietrze. Uf. Pociągnął nosem. - Pieczeń z wybryku natury. Nie pachnie jak kurczak. Ustawił się na zakręcie, żeby mieć oko zarówno na pozostałą dwójkę, jak i na kierunek z którego mogli zbliżyć się kolejni napastnicy. |
| | | Eddie Brock
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Wto Lut 26, 2019 9:38 pm | |
| Eddie przykucnął przy bombie i spojrzał na nią zamyślony. Nie mają zbytnich szans w rozbrojeniu jej. Zostaje zabranie jej z terenu zaludnionego. Tylko nie wiedzą jaki to ma zasięg, ani ile czasu im zostało. Może właśnie marnował ostatnie sekundy. Wstał i podrapał się palcem po brodzie. -Któreś z was umie latać? Albo przynajmniej wysoko skakać? Musimy ją zabrać poza miasto, albo wysadzić dość wysoko.- Uznał spoglądając na dwójkę. On na pewno nie dałby radę tego nieść, dlatego jedno z nich musi. To prawie tak jakby wybierali które chce zginąć. |
| | | Annie
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Wto Lut 26, 2019 10:10 pm | |
| -To brzmi jak jakaś misja samobójcza - rzekła i podrapała się z tyłu głowy. Nic dobrego z tego nie wyjdzie. Była tego wręcz pewna. Toż to szaleństwo samo w sobie. -Ja umiem latać - rzekła i wykrzywiła usta w niesmak. Nie podobał jej się ten pomysł, nie ważne jak brzmiało oo z ust nieznajomego to po prostu było szalone. Po prostu wzięcie tego i wyniesienie poza miasto wydawało się bardzo słabym żartem. -Chyba nie sądzisz, że wezmę to tak po prostu i wylecę z tym czymś poza miasto - rzekła zastanawiając się czy jest inne wyjście z całej tej dziwnej sytuacji. Kątem oka patrzyła jeszcze na BB może on ją w jakiś sposób uratuje? Chociaż w malutkim stopniu? Jak to mawiają nadzieja matką głupich. |
| | | Boston Bee
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Czw Lut 28, 2019 9:19 pm | |
| No to pięknie. Utknęli w wąskim tunelu z bombą, której mocy Salih mógł się jedynie domyślać. Przecież jak to tu wybuchnie to z nich zostaną mokre plamy na ścianach. BB pokręcił głową. - Niestety pszczołą jestem jedynie z nazwy. Skrzydeł póki co nie wyhodowałem. Będzie musiał jakieś kiedyś ogarnąć. Najlepiej byłoby pewnie jakby wyrosły mu zwyczajnie z pleców, ale wątpił, żeby takie skrzydła były w stanie go unieść, a nawet jeśli, musiałby powycinać na nie dziury w ubraniach. Nie, nie, będzie musiał ogarnąć takie mechaniczne. A może buty odrzutowe? Spojrzał na dziewczynę. - A widzisz jakieś inne rozwiązanie? |
| | | Eddie Brock
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Czw Lut 28, 2019 9:31 pm | |
| -To wybaczcie, ale ja nie umiem jej nawet dotknąć, więc...- Eddie odwrócił się i zdejmując z siebie symbiont spokojnie poszedł w kierunku wyjścia na powierzchnię. Bomba prawdopodobnie wydziela energię którą promieniuje, więc jego "kisiel" ochronny i tak na nic by się nie przydał. -Miłego dnia, nie chcę się spóźnić na pociąg.- Oznajmił. I tak by się na nic im nie przydał. Powoli podszedł do drabinki i zaczął się wspinać
Ten post łamie regulamin: jest zbyt krótki. Minimalna długość to sześć linijek tekstu po opublikowaniu, więc zabrakło przynajmniej jednej. Tym razem jeszcze bez konsekwencji, ale pilnuj tego na przyszłość. ~ Loki |
| | | Annie
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Nie Mar 03, 2019 12:03 pm | |
| No to najgorzej. Tylko ona mogła latać i w dodatku tylko ona mogła to dziadostwo stąd wydostać. Przecież to było po prostu samobójstwo, jakby na to nie spojrzeć. -Nie jestem superbohaterem, nie polecę z tym czymś. Od tego jest policja i antyterroryści - rzekła pewnym tonem głosu. Prychnęła cicho pod nosem, ona umywała od tego ręce. -Jeżeli polecę zginę, wiem o tym - dodała pospiesznie.
Ten post łamie regulamin: jest zbyt krótki. Minimalna długość to sześć linijek tekstu po opublikowaniu, więc zabrakło przynajmniej jednej. Tym razem jeszcze bez konsekwencji, ale pilnuj tego na przyszłość. ~ Loki |
| | | Loki Administrator
Liczba postów : 4172 Data dołączenia : 23/05/2012
| Temat: Re: Los Angeles City Hall Sob Kwi 20, 2019 6:52 pm | |
| Wyprowadzam wszystkich obecnych z tematu. Można tu już pisać bez martwienia się o to, że ktoś zalega w okolicy. Każdy z wyciągniętych może natomiast w razie czego zacząć nową sesję w innym miejscu, pamiętając o tych zajściach. |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Los Angeles City Hall | |
| |
| | | | Los Angeles City Hall | |
|
Similar topics | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| |